Stadion Gradski Vrt

Stadion Gradski vrt je višenamjenski stadion u Osijeku, Hrvatska. Nalazi se u naselju Gradski vrt u Novom gradu. S kapacitetom od 17.061, bio je domaći teren dva hrvatska nogometna kluba, NK Osijek i Fortuna VNO Osijek.

Gradnja je započela 1949. godine, ali su radovi nekoliko puta prekidani. Prvu utakmicu na terenu Gradskog vrta odigrali su NK Osijek i FK Sloboda Tuzla 7. rujna 1958. godine, a 1980. godine stadion je svečano otvoren.

Godine 1982. oboren je rekord posjećenosti stadiona, na nogometnoj utakmici između NK Osijek i zagrebačkog Dinama. Na toj utakmici bilo je 40.000 gledatelja. Rezultat je bio 1-2.

1998. godine postavljena su sjedala i katadiopteri. 2005. godine stadion je renoviran. Ispod zapadne tribine uređene su VIP prostorije, a loža je preuređena s 1000 novih sjedećih mjesta. Atletska staza je rekonstruirana, prebojana iz crvene u plavu. Nakon ove obnove, stadion je ispunio kriterije UEFA-e za stadione. Iste godine stadion je bio dio neuspjele kandidature Hrvatske i Mađarske za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine. Tada je predstavljen i projekt novog stadiona većeg kapaciteta.

2010. godine stadion je ponovno saniran: presvučen je teren, obojane su ograde i numerirane sjedalice. Povod je bila prijateljska utakmica između Hrvatske i Walesa, koja je održana 23. svibnja te godine.

U svibnju 2016. stadion je bio domaćin finala Kupa Hrvatske.